Zaakwaarnemer reageert op Koeman-suggestie: 'Ajax was niet erg aardig'

Zaakwaarnemer reageert op Koeman-suggestie: 'Ajax was niet erg aardig'

11-06-2017 08:29
73

Ronald Koeman schoof Michael Laudrup zaterdag naar voren als ideale kandidaat voor de vacante trainerspositie bij Ajax, maar de zaakwaarnemer van de Deen lijkt daar korte metten mee te maken. Volgens Bayram Tutumlu was Ajax in het verleden 'niet erg aardig'.

De belangenbehartiger doelt op de vete uit 2013, toen Ajax Laudrup via een advertentie in Het Parool opriep om voor de rechtbank te verschijnen. De Amsterdammers claimden nog miljoenen van de voormalige aanvaller te krijgen in verband met een belastingzaak uit 1997.

'Bedankt Ronald, maar Ajax was niet erg aardig voor ML', schrijft Tutumlu op Twitter. Volgens Koeman zou Laudrup een goede kandidaat zijn voor Ajax. De twee speelden samen in het Dream Team van Johan Cruijff bij FC Barcelona. 'Een van de mannen die destijds onder Johan onze aanvallende stijl goed begreep was Michael Laudrup', schreef de Nederlander in De Telegraaf.

Overigens is de zaakwaarnemer van Laudrup zelf niet van onbesproken gedrag. Toen de Deen aan het roer stond bij Swansea City had Tutumlu een persoonlijk belang bij verschillende transfers. Op die manier zou hij miljoenen hebben verdiend. Ondertussen ligt Marcel Keizer op poleposition om Peter Bosz te vervangen bij Ajax.