'Everton spreekt uren met Barcelona over transfer, maar krijgt een nee'

'Everton spreekt uren met Barcelona over transfer, maar krijgt een nee'

31-08-2017 20:23
6

Thomas Vermaelen komt niet naar Everton. Zijn werkgever FC Barcelona heeft een transfer van de Belg geblokkeerd omdat Marlon Santos al aan OGC Nice is verhuurd. 

Daardoor wil Barcelona niet ook nog Vermaelen verliezen, meldt The Liverpool Echo. Everton wilde Vermaelen huren, met een optie tot koop. De afgeketste deal is een flinke domper voor Ronald Koeman, die hoopte op de oud-Ajacied vanwege zijn multi-inzetbaarheid. Vermaelen kan zowel in het hart van de defensie als op de linksbackpositie uit de voeten.

Everton en Barcelona hebben donderdag uren met elkaar gesproken, maar uiteindelijk heeft de Spaanse grootmacht besloten om Vermaelen niet te laten gaan. The Toffees werden ook gelinkt aan SSC Napoli-verdediger Ivan Strinic, maar de dertigjarige Kroaat lijkt op weg naar Sampdoria.

Everton hoopt voor het verstrijken van de transferdeadline nog de komst van Nikola Vlasic aan te kondigen. Naar verwachting komt de negentienjarige vleugelspeler voor een bedrag van tien miljoen euro over van Hajduk Split. Daarnaast hoopt Koeman op nóg een aanvaller.