De Telegraaf: Ajax zet vaart achter gesprekken en doet officiële aanbieding

De Telegraaf: Ajax zet vaart achter gesprekken en doet officiële aanbieding

30-10-2017 06:42
61

Ajax heeft Frenkie de Jong een contractvoorstel gedaan. Dat meldt De Telegraaf. De middenvelder kan zijn verbintenis met drie jaar verlengen.

Ajax zet volgens De Telegraaf 'alles op alles' om De Jong te behouden. Hij kan zijn tot medio 2019 lopende contract verlengen tot medio 2022. De timing voor de officiële aanbieding is opvallend, omdat De Jong vorige week nog liet optekenen dat hij de onderhandelingen over een langer verblijf wilde uitstellen.

De Jong wilde volgens De Telegraaf niet praten over een nieuw contract als een basisplaats een kwestie van tijd is. Als hij een vaste basisklant is, heeft hij immers een betere onderhandelingspositie. Daar lijkt de Ajax-leiding geen boodschap aan te hebben. Met het voorstel lijkt de club al vooruit te lopen op een basisplaats.

De Jong kreeg afgelopen week weer speeltijd tegen ASV De Dijk en Willem II. In de competitie moet hij het de laatste weken doen met invalbeurten, omdat trainer Marcel Keizer voor routinier Lasse Schöne kiest. De Jong kwam twee jaar geleden over van Willem II. Ook PSV had toen concrete interesse.