Van Bronckhorst: 'Ik merkte aan Van Geel dat daar geen ruimte voor was'

Van Bronckhorst: 'Ik merkte aan Van Geel dat daar geen ruimte voor was'

26-04-2018 23:46
18

Giovanni van Bronckhorst is bewust niet voor een vertrek van Jan Wouters gaan liggen. De assistent-trainer moet na drie jaar vertrekken uit Rotterdam-Zuid, omdat de club vers bloed in de selectie wil. Van Bronckhorst is tevreden over Wouters, maar merkte dat de directie niet met hem door wilde.

"Omdat ik in de gesprekken met Martin (technisch directeur Van Geel, red.) merkte dat daar geen ruimte voor was", zegt Van Bronckhorst tegen de NOS. "De directie moet zorgen voor de lange termijn en ik als trainer voor de korte termijn. Ik ben ook afhankelijk van de directie. Wat dat betreft ligt ook mijn lot in hun handen."

"De club vindt dat we na drie jaar moeten veranderen om stappen te blijven maken. We zijn nu op zoek naar veranderingen met een andere assistent. Daar zullen we de komende weken meer over kunnen zeggen."

Van Bronckhorst maakte zijn eerste stappen als hoofdtrainer toen Wouters al in de technische staf zat. "Het is nu een andere fase voor mij als trainer. Ik heb de afgelopen drie jaar veel ervaring opgedaan. Die had ik toen niet. In kende Jan in mijn eerste jaar niet zoals ik hem nu ken. We hebben een band opgebouwd. Die is positief en daar ben ik blij mee."