Koeman zegt 'sorry' tegen Noord-Ierland: 'Ik wilde niet respectloos zijn'

Koeman zegt 'sorry' tegen Noord-Ierland: 'Ik wilde niet respectloos zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 11:35za 16-11-2019 om 11:35

Ronald Koeman heeft zijn excuses aangeboden aan Noord-Ierland voor zijn uitspraken van vorige maand. De bondscoach van Oranje wilde niet 'respectloos overkomen'.

Koeman stelde na de 3-1 overwinning in De Kuip dat Noord-Ierland 'schandalig voetbal speelde'. Aan die uitspraken werd hij vrijdagavond tijdens de persconferentie in Belfast herinnerd. "Ik heb veel respect voor de kwaliteiten van de Noord-Ierland-spelers, die alles gaven en moeilijk te verslaan waren", stak de keuzeheer van wal.

"Maar waar mijn irritatie na de wedstrijd vandaan kwam, en misschien gebruikte ik de verkeerde woorden, was vanwege het tijdrekken vanaf minuut één van de wedstrijd", verklaarde Koeman. "De scheidsrechter deed daar niets tegen. Als ik de verkeerde woorden heb gezegd, zeg ik sorry. Ik wilde niet respectloos zijn."

Dat de uitspraken van Koeman mogelijk voor extra motivatie zorgen bij Noord-Ierland, doet hem echter niet zoveel. "Als zij het als extra motivatie zien, wens ik ze veel succes", was het laconieke antwoord.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Noord-Ierland - Nederland?

Zege Noord-Ierland
8%
Zege Nederland
73%
Gelijkspel
20%
(4433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws