Utrecht legt verzoek neer bij KNVB: 'Eredivisie later starten, schade beperken'

Utrecht legt verzoek neer bij KNVB: 'Eredivisie later starten, schade beperken'

17-02-2021 09:22 Laatste update: 14:45
43

Een opvallend verzoek van FC Utrecht aan het adres van de KNVB. De club uit de Domstad zou graag zien dat het volgende Eredivisie-seizoen later begint. Utrecht denkt dat de kans op 'vollere stadions' daardoor toeneemt.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus zitten er al lange tijd geen supporters meer op de tribunes in Nederland, een situatie die volgend seizoen absoluut voorkomen moet worden. In Utrecht komen ze daarom met een plan. "Een mogelijkheid wellicht is om de competitie komend seizoen weer iets later te beginnen", stelt algemeen directeur Thijs van Es in gesprek met Voetbal International.

Utrecht verwacht dit jaar binnen de begroting te blijven, maar de uitdaging zit in het volgende seizoen. Hoe gaat de club ervoor zorgen dat supporters en sponsoren opnieuw een stoeltje af gaan nemen in De Galgenwaard? De seizoenskaarthouders van de club worden dit seizoen niet gecompenseerd. "De aanname is nog steeds dat we in de herfst allemaal gevaccineerd zijn. Later starten is mogelijk een goede manier om de grootste schade te beperken", aldus Van Es.

Mocht Utrecht onverhoopt financieel in zwaar weer belanden, dan is de spelersgroep van plan om mee te denken. "Vorig jaar hebben we een deel van ons salaris ingeleverd", vertelt aanvoerder Willem Janssen. "Op een gegeven moment is die afspraak ingetrokken. Vooralsnog is er niet gesproken over een heroverweging. De afspraak met de clubleiding is dat, als het echt nodig is, we weer met elkaar in gesprek gaan. Daar staan wij uiteraard voor open."

Inmiddels heeft de KNVB in een reactie aan VoetbalPrimeur laten weten dat het verplaatsen van de Eredivisie-start van volgend seizoen niet tot de mogelijkheden behoort. Lees er hier meer over.