Feyenoord moet naar beneden gaan kijken na onnodig gelijkspel in De Kuip

05-03-2022 22:55
274

Feyenoord is in de eigen Kuip niet verder gekomen dan 1-1 tegen FC Groningen. Een stormloop in de tweede helft op het doel van keeper Peter Leeuwenburgh was niet genoeg voor een Rotterdamse zege.

Niet Feyenoord, maar FC Groningen zat vanaf minuut één goed in de wedstrijd. De Trots van het Noorden opende dapper, hield het achterin goed dicht en liet de intentie zien om keihard te willen werken voor een resultaat in De Kuip. Toen de thuisploeg ook nog eens zeer matig aan de wedstrijd bleek te beginnen, roken de bezoekers hun kans.

Na ruim twintig minuten kwamen ze zelfs op voorsprong. Een aanval over links werd knap opgezet door de tandem Björn Meijer-Paulos Abraham, waarna Michael de Leeuw op de strafschopstip kwam inglijden om de bal tegen de touwen te doen eindigen. De 0-1 tussenstand was niet eens onverdiend en pas vlak voor rust liet Feyenoord een teken van leven zien.

Uit een scrimmage had de gelijkmaker zomaar nog in de eerste helft kunnen vallen en dat bood de Stadionclub hoop voor na de rust. Daarin ontketende de formatie van Slot een stormloop op het doel van Groningen en kwamen de mannen in het paars, die trainer Danny Buijs wegens een schorsing op de tribune hadden zitten en dus geleid werden door assistent Adrie Poldervaart, er amper meer uit.

Het was wachten op de gelijkmaker en na een aantal grote Rotterdamse kansen viel die ook. Cyriel Dessers schampte een voorzet van Fredrik Aursnes met het hoofd (1-1) en met nog twintig minuten op de klok kon de jacht op de winnende treffer vervolgens worden ingezet. De Belg had dat offensief al snel kunnen beëindigen, maar de voorzet van invaller Walemark kopte hij op de paal.

Met elke minuut die daarna wegtikte, kreeg Groningen meer vertrouwen dat het punt wellicht toch nog over de streep getrokken zou kunnen worden. In de zes minuten blessuretijd peurde Feyenoord de laatste krachten er nog uit, maar het was niet genoeg voor de zege. Dat betekent dat de Stadionclub plek één en twee dit weekend uit zicht kan zien verdwijnen en dat AZ, de nummer vier van de Eredivisie, tot op één punt kan gaan naderen.