AZ verwelkomt aanwinst nummer vijf: 'Ik zie hem als Nederlandse verdediger'

AZ verwelkomt aanwinst nummer vijf: 'Ik zie hem als Nederlandse verdediger'

24-07-2023 20:33 Laatste update: 23:16
54

AZ heeft Alexandre Penetra officieel gepresenteerd. De 21-jarige verdediger komt over van het Portugese FC Famalicão en gaat in Alkmaar spelen met rugnummer vijf, zo meldt de club via de clubsite.

Penetra werd twee keer op rij achtste met Famalicão en speelde daarvoor in de jeugdopleiding van SL Benfica. "Ik ben heel erg blij om deel uit te gaan maken van AZ", aldus Penetra op de site van zijn nieuwe werkgever. "Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Het verhaal van AZ sprak mij erg aan. Ook het feit dat veel jonge spelers kansen krijgen bij AZ maakt deze stap voor mij een weloverwogen besluit."

Bij AZ wordt de verdediger herenigd met Tiago Dantas. De twee speelden samen bij Benfica en zijn ook teamgenoten bij Jong Portugal. "Natuurlijk heb ik contact gehad met Tiago, want we zijn vrienden. We hebben samen gespeeld in de jeugdopleiding en afgelopen zomer op het EK. Het is prettig om een bekende om je heen te hebben als je een nieuw avontuur aangaat."

Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, is blij met de komst van Penetra. Volgens geruchten kost de Portugees vijf miljoen euro. "De transfer is uiteindelijk best snel gegaan. Het helpt daarbij altijd dat de speler zelf heel graag naar AZ wilde. Alexandre is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. Zowel op beide posities centraal achterin, als rechtervleugelverdediger."

"Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament. Hij schuwt de duels niet en is sterk in de lucht. Ook is hij voetballend sterk. Buiten het veld is het een stabiele en rustige jongen. Eenmaal in het veld komt het temperament tot uiting. We zijn blij met de toevoeging van een verdediger die op meerdere posities kan spelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!