Bazoer draait 180 graden over zijn toekomst: 'Perspectief bij AZ is veranderd'

Bazoer draait 180 graden over zijn toekomst: 'Perspectief bij AZ is veranderd'

01-08-2023 23:37
53

Riechedly Bazoer gaf eerder deze zomer aan te willen vertrekken bij AZ, maar van die wens lijkt weinig meer over. Door de uitgaande transfers van verschillende basisspelers bij de club, heeft de 26-jarige middenvelder zijn ideeën bijgesteld en maakt hij nu een goede kans op een plek bij de eerste elf.

"Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer maar ook met Max Huiberts", vertelt Bazoer bij ESPN over zijn contact met de clubleiding van AZ. "Daarin is aangegeven dat mijn perspectief natuurlijk is toegenomen. Mede door het vertrek van Tijjani Reijnders en Sam Beukema. Ik speel nu wel in de achterste linie, maar we zien wel hoe het gaat lopen." Bazoer had vorig seizoen geen basisplaats en deed in 25 officiële duels mee voor de Alkmaarders.

Bazoer gaf aan het begin van de voorbereiding aan weg te willen bij AZ, bevestigt ook trainer Pascal Jansen. "Zo zit je aan het begin van dit seizoen in gesprek om mogelijk elders te gaan kijken, maar voor mij is dat nooit aan de orde geweest. Bazoer is ook gewoon een hele goede speler voor onze selectie. Nu gaan we kijken waar we hem goed kunnen gebruiken. Op dit moment is Riechedly een serieuze optie om in het centrum van de verdediging te spelen."

Aan het begin van de zomer vertelde Bazoer zelf dat hij weg wilde bij AZ en dat hij een concrete aanbieding uit het buitenland op zak had. Welke club dat was wilde de middenvelder annex verdediger niet zeggen. Bazoer speelde in Nederland eerder voor Ajax, FC Utrecht en Vitesse. Buiten de landsgrenzen kwam hij uit voor VfL Wolfsburg en FC Porto.