Te Kloese vraagt geduld voor Feyenoord-aankopen: 'De lat is omhoog gegaan'

Te Kloese vraagt geduld voor Feyenoord-aankopen: 'De lat is omhoog gegaan'

16 januari - 21:04
46

Dennis te Kloese predikt geduld bij Feyenoord. Van de zomeraanwinsten is tot dusver alleen Calvin Stengs uitgegroeid tot een vaste basisspeler, maar de directeur van Feyenoord ziet dat sommige spelers wat langer de tijd nodig hebben. Ook ziet Te Kloese dat de verwachtingen omhoog zijn gegaan bij Feyenoord.

Feyenoord trok afgelopen zomer spelers als Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki en Luka Ivanusec aan. Toch hebben zij nog geen onuitwisbare indruk achter kunnen laten in De Kuip. "Bij een paar spelers moeten we nog even geduld hebben", zegt Te Kloese tegen het Algemeen Dagblad. "Dat lat is omhoog gegaan bij deze club. Als er teleurstelling is, of kritiek, dan is dat begrijpelijk en terecht. De lat moet steeds hoger bij deze club."

"Bij een nieuwjaarsreceptie wil je goed nieuws brengen, maar het is allemaal niet foutloos", gaat Te Kloese verder. "Daar kijken we intern ook kritisch naar. Het resultaat bepaalt alles, dat is de voetbalwereld en daar lopen we niet voor weg. Als we Lazio wegspelen in de Champions League is het één en al euforie, win je niet van NEC dan schieten mensen in een depressie."

"We hebben er zelf voor gezorgd dat de verwachtingen hoog zijn”, concludeert Te Kloese. "Door onze resultaten, maar ook omdat wij een fantastische trainer hebben die met een uitstekende spelersgroep werkt. En er waren investeringen die wij weer konden doen en de salarissen die wij weer kunnen betalen. Die lijn moeten we doortrekken en daar gaan we ook voor."