Yilmaz polste Sneijder over Fortuna: 'Zijn hier veel belangrijke spelers geweest'

Yilmaz polste Sneijder over Fortuna: 'Zijn hier veel belangrijke spelers geweest'

15-07-2022 09:13 Laatste update: 09:26
40

De komst van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard blijft wellicht de grootste verrassing van deze transferperiode. De Turkse spits sprak onder meer met oud-ploeggenoot Wesley Sneijder voordat hij zijn besluit nam om naar Nederland te vertrekken. 

Yilmaz maakte de verrassende overstap naar Sittard en maakte daarbij een aantal afwegingen. "In de eerste plaats zijn hier mensen waar ik erg op gesteld ben", zegt Yilmaz donderdag op de persconferentie, waarmee hij refereert aan mede-eigenaar Ogar Tarhan. "Dit is een langetermijnproject en dat intrigeert mij. In Turkije was dit nieuws ook een shock, maar ik trek me de meningen van anderen niet persoonlijk aan. Ik maak beslissingen die mij gelukkig maken", zegt Yilmaz, opgetekend door De Telegraaf

De overstap van de Turkse spits deed veel hoofden in de voetbalwereld draaien. "Ik kreeg dezelfde vragen toen ik naar OSC Lille ging. Ik ging daarheen en we werden kampioen, vóór Paris Saint-Germain." Voordat Yilmaz vertrok, sprak hij onder meer met Sneijder en Sven Botman, waar de spits mee samenspeelde bij Galatasaray en Lille. "Zij waren heel positief. Wes vertelde me dat dit een bescheiden club is, maar diepe wortels heeft in het Nederlands voetbal. Er zijn hier veel belangrijke spelers geweest", besluit Yilmaz.