'City weigert miljoenenbod van Southampton op spits uit eigen jeugd'

'City weigert miljoenenbod van Southampton op spits uit eigen jeugd'

23-07-2022 12:34
12

Southampton heeft ruim achttien miljoen euro geboden op Manchester City-talent Liam Delap. City heeft het bod op de negentienjarige aanvaller afgeslagen, zo meldt Fabrizio Romano.

Southampton heeft na het vertrek van spitsen Shane Long en Dan N’Lundulu twee aanvallende opties minder voor komend seizoen. Het aantrekken van een nieuwe nummer negen is dan ook een absolute prioriteit voor The Saints. In de zoektocht naar die felbegeerde nieuwe spits kwam de club uit bij Delap. Volgens Romano heeft Southampton inmiddels een kleine negentien miljoen euro geboden op de Engelsman. Dit bod zou van tafel zijn geveegd door City.

Wedden

Meer odds

Delap maakte in 2019 de overstap van Derby County naar de jeugdopleiding van The Citizens. Vorig seizoen maakte de Engelse jeugdinternational zijn debuut voor City in zowel de Premier League, FA Cup als in de Champions League. In alle drie de competities kwam hij één keer in actie. Zijn meest productieve seizoen was 2020/21. Toen wist hij in twintig competitieduels voor de O23 liefst 24 keer het net te vinden.