Bergwijn neemt Tadic-rol niet over: 'Allemaal professionals, moeten ze zelf weten'

Bergwijn neemt Tadic-rol niet over: 'Allemaal professionals, moeten ze zelf weten'

08-08-2023 18:13
106

Steven Bergwijn is vereerd dat hij de nieuwe aanvoerder van Ajax is. De 25-jarige aanvaller neemt de band over van de vertrokken Dusan Tadic, maar wil de rol op zijn eigen manier invullen.

Maurice Steijn onthulde dinsdag dat Bergwijn zijn nieuwe captain is. "Ik hoorde het gisteren van de trainer", reageert de Oranje-international bij ESPN. "We hebben er op het trainingskamp al een keer over gesproken. Toen vroeg de trainer aan mij hoe ik erin stond. Ik zei hem dat het een eer was en dat ik het graag wilde doen. Ik denk dat ik een voorbeeld ben voor veel jongens in deze jonge groep, ik denk dat ik ze op sleeptouw kan nemen."

Bergwijn heeft grote schoenen te vullen. Tadic stond erom bekend dat hij de topsportcultuur bewaakte en iedereen motiveerde extra arbeid te verrichten. "Ik doe het op mijn eigen manier", reageert de linksbuiten. "We zijn allemaal professionals en iedereen weet wat zijn lichaam nodig heeft. Dat moeten ze zelf weten", glimlacht hij.

Bergwijn zint in ieder geval wel op revanche met Ajax, dat afgelopen seizoen teleurstellend als derde eindigde. "We moeten door. We willen weer kampioen worden en om de prijzen spelen. Ook voor mezelf wil ik gewoon een beter seizoen draaien. Ik weet dat ik nog veel meer kan."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)