'Financiële strop Geertruida: kans om multimiljonair te worden gaat in rook op'

'Financiële strop Geertruida: kans om multimiljonair te worden gaat in rook op'

10-08-2023 10:14
283

Feyenoord en RB Leipzig komen er niet uit en dat is een harde klap voor Lutsharel Geertruida. De verdediger ziet de kans om zich met name financieel gigantisch te verbeteren in rook opgaan.

Alles wees erop dat Geertruida het transferrecord van Feyenoord zou verbreken: RB Leipzig was immers bereid meer dan 30 miljoen euro te betalen. Toch ging het mis. De droom van de 23-jarige verdediger is 'ruw verstoord', aldus De Telegraaf. Feyenoord en RB Leipzig keren definitief niet meer terug aan de onderhandelingstafel.

Het is een fikse streep door de rekening voor Geertruida, die volgens ochtendkrant zijn vlucht met familie en zaakwaarnemer naar Leipzig heeft moeten annuleren. 'Mentaal zal hij wel een aantal dagen nodig hebben om alles te verwerken', klinkt het.

Al vanaf de eerste dag van de voorbereiding zou Geertruida hebben overwogen om niet mee te trainen bij Feyenoord, omdat het financiële plaatje al was geschetst door RB Leipzig. In een paar jaar kon hij multimiljonair worden. De Telegraaf: 'Zijn salaris zou niet een, twee of drie keer hoger worden maar bijna vier keer zoveel bedragen als bij Feyenoord.'

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!