Van Hooijdonk biedt Steijn excuses aan: 'Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs'

Van Hooijdonk biedt Steijn excuses aan: 'Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs'

16-08-2023 17:40 Laatste update: 17:47
312

Perre van Hooijdonk heeft in een reactie die gepubliceerd is door de NOS laten weten spijt te hebben de opmerking die hij afgelopen zondag tijdens Studio Voetbal heeft gemaakt. De analist beschuldigde Ajax-trainer Maurice Steijn van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes', iets wat volgens Van Hooijdonk gezegd is 'in the heat of the moment'. 

"Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending van NOS Studio Voetbal gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars. Deze opmerking heb ik in the heat of the moment gemaakt, in een discussie met tafelgasten", aldus Van Hooijdonk, wiens reactie te lezen is op de site van de NOS. 

"Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten", vervolgt de oud-spits, die door Steijn en zijn advocaat gesommeerd werd om met een rectificatie te komen.  

Het is nog niet bekend of het kort geding dat de advocaat van Steijn aankondigde definitief van de baan is. Duidelijk is wel dat Van Hooijdonk in ieder geval voorlopig niet meer zal aanschuiven bij Studio Voetbal.