'Ajax-aanwinst kan door Football Manager-verhaal nadenken over interlandswitch'

'Ajax-aanwinst kan door Football Manager-verhaal nadenken over interlandswitch'

18-10-2023 17:37 Laatste update: 17:46
41

Ajax-aanvaller Carlos Forbs staat op de verlanglijst van Guinee-Bissau. Een Engelse scout met een opmerkelijk verhaal probeert spelers met wortels in Guinee-Bissau voor het Afrikaanse land te laten kiezen.

Forbs is geboren in Portugal, maar heeft roots in Guinee-Bissau. De zomeraanwinst van Ajax speelde al 25 jeugdinterlands voor Portugal, maar toch staat hij op de radar van het Afrikaanse land. Dat weet The Guardian. De krant is namelijk in gesprek gegaan met Jack Coles, die in zijn dagelijks leven actief is als recruitment analyst van Championship-club Coventry City. In zijn vrije tijd helpt Coles Guinee-Bissau echter met het scouten van spelers.

Daar ligt een opmerkelijk verhaal aan ten grondslag. Via het spel Football Manager werd Coles zich ervan bewust dat spelers met een dubbele nationaliteit kunnen wisselen van land, mits ze niet te veen A-interlands hebben gespeeld. Na onderzoek kwam hij erachter dat Guinee-Bissau het meest zou stijgen, als spelers met roots uit het Afrikaanse land niet voor een ander nationaal elftal hadden gekozen.

Hij besloot de technisch directeur van Guinee-Bissau een bericht via LinkedIn te sturen. Uiteindelijk kreeg Coles groen licht en mocht hij Guinee-Bissau gaan helpen. Het lukte Coles al om aanvaller Carlos Mané te laten switchen van Portugal naar Guinee-Bissau. Nu schrijft The Guardian dus dat onder meer Forbs ook op het lijstje van de Engelse scout staat.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!