Feyenoord komt met update: Bijlow voorlopig niet inzetbaar, hersteltijd bekend

Feyenoord komt met update: Bijlow voorlopig niet inzetbaar, hersteltijd bekend

6 februari - 17:59 Laatste update: 18:28
204

Feyenoord zal het in totaal acht weken moeten stellen zonder Justin Bijlow. Dat maken de Rotterdammers bekend via de clubkanalen. De goalie liep afgelopen weekend tegen AZ een kuitblessure op.

Door zijn blessure gaat Bijlow een aantal belangrijke wedstrijden missen. De sluitpost moet dus zo'n acht weken gaan revalideren. Allereerst zal Bijlow de bekerclash met AZ aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ook het Europa League-tweeluik, de topper tegen PSV en de komende interlandperiode zullen naar verwachting te vroeg komen voor hem. Het is zelfs de vraag of Bijlow in actie kan komen in De Klassieker, die op 7 april op de planning staat. Op basis van de herstelprognose die Feyenoord heeft gegeven, wordt dat een race tegen de klok.

Toch is er ook nog goed nieuws voor Bijlow: het EK van komende zomer lijkt niet in gevaar te komen. De sluitpost kan naar verwachting zelfs de laatste duels van de competitie weer meedoen bij Feyenoord. Zeker is in ieder geval dat Timon Wellenreuther het doel van de Rotterdammers de volgende periode zal verdedigen. De Duitser viel op bezoek bij AZ ook al in.

In Alkmaar ging Bijlow in tranen naar de kant. De Oranje-international leek zijn kuitblessure op te lopen toen hij een teamgenoot aanspeelde. Voor Bijlow is het een hard gelag, omdat hij al veel vaker last heeft gehad van blessureleed. Zo kampte hij eerder dit seizoen al met een gebroken pols.