Malen reageert na kritiek Van der Vaart over laksheid: 'Begrijp dat hij het zegt'

Malen reageert na kritiek Van der Vaart over laksheid: 'Begrijp dat hij het zegt'

21 februari - 00:13 Laatste update: 01:25
8

Donyell Malen kijkt met een gemengd gevoel terug op de wedstrijd van zijn Borussia Dortmund tegen zijn oude club PSV. De aanvaller scoorde en zag veel oude bekenden terug, maar hij vond ook dat er meer in zat voor de Duitsers. Malen reageert ook nog op kritiek van Rafael van der Vaart, die hem bij tijd en wijle ‘te laks’ vindt.

Bij PSV zeiden onder andere Peter Bosz en Luuk de Jong, dat ze dachten dat er wel meer in zat voor de thuisploeg. Malen had dit gevoel ook namens Dortmund. "Wij hadden ook het gevoel dat er meer inzat. We hebben wel oké gespeeld, maar we konden met momenten de bal beter houden. PSV zette goed druk en dat was een paar keer bij ons chaotisch. Dat zijn natuurlijk ook verbeterpunten voor ons."

Voor Malen was het duel met PSV sowieso een speciale wedstrijd. De aanvaller keerde terug bij de club die hij in 2021 na vier jaar trouwe dienst achter zich litet. "Het is heel speciaal om terug te zijn. Je kijkt er natuurlijk naar uit als je de loting ziet. Het was een vraagteken of ik het zou halen, maar ik heb echt genoten vanavond."

Ten slotte reageerde Malen nog op kritiek die hij van Van der Vaart kreeg. De analist vindt de aanvaller in potentie een wereldtopper, maar vindt ook dat hij soms een beetje laks is. De international snapt wel waar deze opmerking vandaan komt. "Misschien vroeger. Ik ben ouder geworden, heb dingen geleerd. Laks wil ik het niet noemen. Ik begrijp wel dat hij dat zegt, maar ik voetbal de afgelopen weken best goed."