Ajax wil 'wetten van het straatvoetbal' terug: 'Willen vier velden aanleggen'

Ajax wil 'wetten van het straatvoetbal' terug: 'Willen vier velden aanleggen'

1 mei - 16:35
169

Marijn Beuker wil dat Ajax zijn jeugdspelers weer 'de straat op stuurt'. Volgens de directeur voetbal van de Amsterdammers wil de club vier veldjes aanleggen op Sportpark de Toekomst om dat te bewerkstelligen. 

"Een met een straatondergrond, een klinkerondergrond, een zandondergrond en een gravelveld", somt Beuker op in gesprek met Voetbal International. Volgens de eindverantwoordelijke van de jeugdopleiding van Ajax is het goed dat de 'wetten van het straatvoetbal' terugkeren in Amsterdam.

Het gaat volgens Beuker om georganiseerde chaos, veel verschillende context en vertraagde herhalingen. "Nu worden daar wat moeilijke begrippen aan gegeven, maar eigenlijk zijn dit dingen die vroeger op straat al gebeurden."

Bovendien deelt Beuker mede dat er ook een futsal-zaal komt. "En we willen een motorisch park aanleggen. Al met al moet dit het beste functionele trainingscomplex van Europa worden. Met de nadruk op functioneel. Dus geen toeters en bellen of gouden kranen, maar echt zodat het programma hierin fantastisch kan worden uitgevoerd."