Postecoglou haalt wéér uit: 'Dan ga ik volgend jaar in Zweden wonen'

Postecoglou haalt wéér uit: 'Dan ga ik volgend jaar in Zweden wonen'

1 mei - 17:15 Laatste update: 19:18
26

Ange Postecoglou is op zijn zachtst gezegd geen fan van de VAR. Toen de coach van Tottenham Hotspur werd geconfronteerd met het nieuws dat Zweden voorlopig geen videoscheidsrechter invoert, reageerde hij gevat. 

"Daar ga ik volgend jaar wonen", lachte Postecoglou toen hem werd gevraagd naar zijn mening over het besluit van de Zweden. Met die opmerking kreeg de oefenmeester van Tottenham de lachers op zijn hand in de perszaal. "De VAR zal hier absoluut blijven", verwees hij vervolgens naar de Premier League.

"Ik zou er veel aan veranderen. Het heeft het spel echt veranderd en ik denk niet dat dat de bedoeling was." Toch kan het ook wel goed gaan met de VAR, beseft Postecoglou. "Ik heb gisteren de Champions League gekeken. Als je me niet had verteld dat er VAR was, had ik het niet geweten."

Kritiek blijft Postecoglou uiten op het hulpmiddel. "Op dit moment lijkt het alsof we de allerkleinste dingen die tijdens een wedstrijd gebeuren tot in detail willen bekijken. Het heeft de wedstrijdervaring veranderd, of je nou meedoet of niet."