Kudus na mislopen transfer: 'We zijn allemaal mensen, we hebben gesproken'

Kudus na mislopen transfer: 'We zijn allemaal mensen, we hebben gesproken'

03-09-2022 21:31
84

Mohammed Kudus heeft de teleurstelling van zich afgezet na het mislopen van een transfer naar Everton. De Ghanees werd niet bestraft door trainer Alfred Schreuder, nadat hij deze week weigerde te trainen. Tegen SC Cambuur speelde hij de hele tweede helft en was hij trefzeker.

Kudus legt zich neer bij het feit dat hij niet weg mocht. "Er zijn belangrijkere dingen in het leven. Je moet altijd dankbaar zijn", zegt hij tegen ESPN. "Er zijn twee kanten: ikzelf en de club. Er moet een akkoord zijn tussen ons. Ik wist dat het beide kanten op kon gaan. Welke kant het ook op zou gaan, ik zou mij aan kunnen passen. Je hebt kunnen zien dat ik volledig gefocust ben."

"Ik zie uit naar wat er voor me ligt", vervolgt de 22-jarige dribbelaar. "Ik ben nu hier, dus mijn focus ligt op de club. Ik doe mijn best om de ploeg te helpen om te winnen." Dat hij besloot om niet te trainen, had met zijn mentale gesteldheid te maken. "Er was veel gaande. Geestelijke gezondheid is ook belangrijk. Daar heb ik het over gehad met de trainer. Zo is het gegaan. Ik heb me in de dagen daarna voorbereid op de wedstrijd van vandaag", doelt hij op de 4-0 zege op SC Cambuur.

"We zijn allemaal mensen", benadrukt Kudus. "We krijgen met dingen te maken. We hebben daarover gesproken. Ik ben nu bij Ajax en dat is het belangrijkste." Kudus was zaterdag trefzeker als valse spits, maar dat is niet zijn favoriete positie. "We kennen allemaal mijn beste positie, maar het gaat om het team. Ik doe mijn best op iedere positie waar de trainer mij neerzet. Ik denk dat mijn beste positie aanvallende middenvelder is. Nummer acht of tien."