Perez: 'Hij is heel, heel, heel dicht bij het zijn van eerste linksback Oranje'

Perez: 'Hij is heel, heel, heel dicht bij het zijn van eerste linksback Oranje'

05-09-2022 20:30
110

Kenneth Perez vindt dat Louis van Gaal haast niet meer om Tyrell Malacia heen kan bij het Nederlands elftal. De analist noemt Daley Blind als alternatief, maar ziet voordelen voor Oranje als de Manchester United-back speelt.

Malacia heeft zich in een kort tijdsbestek opgewerkt tot eerste linksback onder Erik ten Hag in Manchester. "Als hij dit doorzet en basisspeler blijft bij United, dan is hij toch heel, heel, heel dicht bij het zijn van de eerste linksback van het Nederlands elftal", steekt Perez van wal bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Helemaal in een driemansverdediging... Hij is zeer actief en bereidwillig." 

De Deen stelt dat Blind en Owen Wijndal ook op die positie kunnen spelen. Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher voor het Algemeen Dagblad, pleit voor Malacia. "Zonder twijfel, hij is het koopje van de eeuw voor United." Perez vermoedt dat Van Gaal een lichte voorkeur heeft voor Blind. "Omdat hij van dat soort spelers houdt. Blind is een strateeg, een slimme speler." De analist heeft advies voor de Oranje-bondscoach. "Als Malacia zo blijft spelen, dan kan je moeilijk om hem heen."