Duizendste Eredivisie-goal niet genoeg voor Volendam: Go Ahead pakt eerste punten

09-09-2022 21:47 Laatste update: 23:00
24

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen op bezoek bij FC Volendam. Daarmee zijn de eerste punten van het seizoen een feit voor de ploeg van trainer René Hake.

Go Ahead begon met dezelfde elf namen als vorige week, toen het met 3-4 verloor van Feyenoord, aan het duel. Dat wierp zijn vruchten af. Na 23 minuten spelen tekende Bobby Adekanye voor de 0-1. De aanvaller scoorde nadat Volendam een hoekschop matig wegwerkte.

Lang kon Go Ahead niet genieten van de voorsprong. Slechts acht minuten na de openingstreffer schoot Volendam-middenvelder Carel Eiting op prachtige wijze de 1-1 tegen de touwen. Niet alleen de treffer mocht er zijn, maar ook de statistiek. Het doelpunt van Eiting is namelijk de duizendste goal van Volendam in de Eredivisie

De tweede helft verliep zonder al te veel acties voor beide goals. In de 61e minuut leek doelpuntenmaker Eiting nog even voor een eigen goal te zorgen, maar hij kwam met de schrik vrij. In de 75e minuut trok Go Ahead de wedstrijd naar zich toe. Linksback Bas Kuipers tekende uit een scrimmage voor de 1-2. Een kleine zeven minuut later sloeg de aanvoerder via een halve omhaal weer toe. In de slotfase zorgde Robert Mühren nog voor de 2-3, maar zijn goal kwam te laat. Met de 2-3 overwinning stijgt Go Ahead naar een voorlopige zeventiende plaats. Volendam staat nu zestiende.