AZ te sterk voor Barcelona en Real Madrid: 'Geld is niet allesbepalend'

AZ te sterk voor Barcelona en Real Madrid: 'Geld is niet allesbepalend'

24-04-2023 14:44
47

Het succesverhaal van AZ in de Youth League komt niet uit de lucht vallen, stelt technisch directeur Max Huiberts. Het bereiken van de eindstrijd tegen Hajduk Split is het resultaat van jarenlange investeringen in de jeugdopleiding, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Op weg naar de finale maakte AZ korte metten met de hoogste jeugdteams van Real Madrid, FC Barcelona en Sporting Portugal. De topclubs zijn veel kapitaalkrachtiger dan de Alkmaarders. "In dat licht is het wel heel bijzonder dat we dit meemaken", zegt Huiberts.

"Aan de andere kant komt het ook niet uit de lucht vallen", voegt de AZ-directeur er meteen aan toe. "We zijn meer gaan investeren en zijn bezig met groeien. Uiteindelijk levert dat veel op. Geld is niet allesbepalend, maar het zorgt er wel voor dat je meer kan doen."

Huiberts hoopt dat veel talenten de overstap naar de hoofdmacht kunnen maken. "We hebben een lichting gehad met onder andere Guus Til en Myron Boadu. Van dat elftal maakten zes jongens de gang naar het eerste. De laatste stap die de talenten moeten maken is vaak de moeilijkste, maar wordt bij ons wel steeds kleiner."

De AZ-talenten trappen maandag om 18.00 uur af tegen Hajduk Split in de finale van de Youth League, de jeugd-equivalent van de Champions League