Kramer en Viergever maken gezamenlijk statement: 'Het slaat nergens op'

Kramer en Viergever maken gezamenlijk statement: 'Het slaat nergens op'

13-05-2023 23:37
229

Nick Viergever en Michiel Kramer, aanvoerders van respectievelijk FC Utrecht en RKC Waalwijk, zijn na de curieuze wedstrijd in De Galgenwaard samen voor de camera van ESPN verschenen. Beide ploegen wilden na de tweede onderbreking een statement maken.

Er werd tweemaal met vreugdebier gegooid, waarna een definitieve staking dreigde. De burgemeester van Utrecht vreesde voor rellen, waardoor het duel tóch werd uitgespeeld. RKC-doelman Etienne Vaessen hield de bal demonstratief onder zijn voet: er werd niet meer gevoetbald. "We willen een statement maken als voetballers", begint Kramer. "Wat er gebeurt kan niet, maar het staat niet in verhouding tot de 19.000 mensen die zich wel gedragen."

"Wij vonden het niet meer dan netjes om dit te doen. Dat hebben we samen besloten." Kramer benadrukt dat de situatie het sportieve aspect overstijgt. Hoewel Utrecht met 2-0 leidde en er nog twee minuten op de klok stonden, had RKC er geen behoefte meer aan om voor een eventueel gelijkspel te vechten. "Als je dit elke week krijgt... Het slaat nergens op. Het hele ritme is eruit, dat is niet de insteek. Vandaar dat we dit samen hebben besloten."

"Ik sluit me helemaal aan bij wat Michiel zegt", aldus Viergever. "Heel veel mensen gedragen zich normaal en goed. Toch zitten er een aantal tussen die biertjes gooien. Die verpesten het voor de rest. Gelukkig worden de twee minuten uitgespeeld, anders moet RKC helemaal terugkomen."

Volgens Kramer zijn de regels 'hartstikke duidelijk'. Toch vindt de spits dat er wat veranderd moet worden. "Als twee jongens een biertje gooien... Dat staat niet in verhouding tot wat de rest van het stadion doet. Ik ben 34, als ik nu constant na tien minuten naar binnen moet en daar een kwartier moet zitten... Daar word ik niet soepeler van. Ik denk niet dat dit de bedoeling is."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!