Advocaat wijst naar Slot: 'Komt een dag waarop hij zegt: trainer, dit is m'n plek'

Advocaat wijst naar Slot: 'Komt een dag waarop hij zegt: trainer, dit is m'n plek'

18-05-2023 08:25
54

Dick Advocaat is lovend over de ontwikkeling van Lutsharel Geertruida. De 75-jarige oefenmeester had de Feyenoord-verdediger in Rotterdam-Zuid onder zijn hoede en is onder de indruk van de stappen die Geertruida heeft gezet.

"Geertruida doet het echt geweldig!", laat Advocaat optekenen door Voetbal International. Onder de huidige ADO Den Haag-trainer veranderde de status van Geertruida, die eind 2019 basisspeler werd. "In die periode hebben we meer talenten een kans gegeven. Dat moest ook wel, Feyenoord had geen euro in kas. Die jongens waren de levensader van de club. Een paar gasten vielen in die periode af, Geertruida was één van die jongens die juist aanhaakte."

Advocaat heeft het naar eigen zeggen goed gezien. "Ondanks zijn leeftijd konden we direct op hem bouwen. Goed aan de bal, sterk. Een slimme jongen. Hij heeft een natuurlijke drang naar voren en durft te voetballen. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar. Hij moest er even op wachten, maar in die periode is hij definitief doorgebroken. Vervolgens heeft hij onder Arne (Slot, red.) een geweldige ontwikkeling doorgemaakt."

Onder Slot komt Geertruida op meerdere posities in actie. "Natuurlijk komt er een dag waarop hij gaat zeggen: Trainer, dit is mijn plek! Dat is ook zijn goed recht", aldus Advocaat. "Maar als hij het elftal vervolgens op een andere positie kan helpen, dan doet hij dat zeker. Zo'n jongen is het."