Venema beslist bloedstollende play-offs kraker: VVV vol vertrouwen naar Tilburg

23-05-2023 20:44 Laatste update: 22:39
86

VVV Venlo heeft dinsdagavond een indrukwekkende comeback gemaakt tegen Willem II in de play-offs om promotie. De Limburgers knokten zich op knappe wijze terug van een 0-2 achterstand en pakten de winst uiteindelijk met 3-2.

Willem II begon flitsend aan het duel en was de bovenliggende partij in de eerste tien minuten. De bezoekers sloegen al snel toe dankzij een flitsende aanval met Jizz Hornkamp als het eindstation. De spits kreeg de bal via een op maat gegeven voorzet van Lucas Woudenberg en zette de score op koele wijze op 0-1 voor Willem II. In de twintig minuten die hierop volgden, deed de thuisploeg uit Venlo weinig terug en lieten ze de Tilburgers rustig hun gang gaan. In de 36ste minuut was het alweer Hornkamp die afdrukte voor de 0-2.

Alles liep op rolletjes voor de bezoekende ploeg uit Tilburg, totdat de pot volledig omkeerde. Vijf minuten na de tweede treffer van Willem II deed de thuisploeg wat terug via aanvoerder Sven Braken. VVV-spits Nick Venema werkte de bal via Braken in de touwen en bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Bij Willem II nam de paniek toe en resulteerde dit in een penalty voor de Limburgers. Braken zette daarmee de 2-2 neer als ruststand.

Rond de zestigste minuut leken de Tilburgers op voorsprong te komen, maar de VAR stak hier een stokje voor. Waar aan de ene kant niet gescoord werd, gebeurde dit aan de andere kant wel. VVV maakte de comeback compleet dankzij spits Venema. Door de goaltjesdief gaat VVV met een voorsprong naar de return in Tilburg.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!