'Stewart zorgt voor trendbreuk bij PSV en hoopt op komst nieuwe Mats Wieffer'

'Stewart zorgt voor trendbreuk bij PSV en hoopt op komst nieuwe Mats Wieffer'

06-07-2023 10:26
332

Earnest Stewart drukt steeds meer zijn stempel bij PSV, concludeert het Eindhovens Dagblad. Ook de interesse in PEC Zwolle-verdediger Thomas Beelen lijkt het gevolg van de nieuwe koers onder de Amerikaanse technisch directeur.

PSV gaat de strijd aan met onder meer Feyenoord voor Beelen, die het afgelopen seizoen nog in de Keuken Kampioen Divisie actief was. De Eindhovenaren zijn op dit moment zelfs de favoriet om de 22-jarige mandekker in te lijven. 

Het ED weet dat Stewart de drijvende kracht achter de interesse is. 'Stewart zei na zijn aanstelling een paar keer dat PSV op zoek is naar ‘een nieuwe Mats Wieffer’, de middenvelder die bij Feyenoord zo'n verpletterende indruk heeft gemaakt. De directeur van PSV is ervan overtuigd dat er meer talent is dat vanuit de onderkant van de Eredivisie of zelfs bovenkant van de KKD inpasbaar is bij een topclub', schrijft de regionale krant.

PSV is bereid om meer dan twee miljoen euro te betalen voor Beelen. Het lijkt een trendbreuk. De Eindhovenaren trokken tot dusver zelden zulke bedragen uit voor spelers uit de Eerste Divisie en veelal waren het dan aanwinsten voor de beloften. 'Beelen geldt als een echte laatbloeier en zijn statistieken hebben op alle (data-)scouts indruk gemaakt. PSV wil de boot niet missen, zoals bijvoorbeeld is gebeurd bij Micky van de Ven, die voor meer dan dertig miljoen euro kan verhuizen naar Tottenham Hotspur', stelt het ED.

Stewart wordt ook als drijvende kracht gezien achter de komst van Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits wordt donderdagmiddag gepresenteerd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!