'Vierde tenue Feyenoord lekt uit: Klassieker en andere grote duels in dit shirt'

'Vierde tenue Feyenoord lekt uit: Klassieker en andere grote duels in dit shirt'

08-09-2023 16:23
145

Feyenoord gaat binnenkort in samenwerking met Castore een vierde tenue op de markt brengen. Het zou voor de Rotterdammers een Europees tenue worden, maar dat lukt door bepaalde regels binnen de UEFA niet. Nu moet het shirt ingezet worden bij grote binnenlandse wedstrijden.

Het vierde tenue is een soort ode aan Rotterdam en doet wat denken aan het uitshirt van seizoen 2021/2022. De kleuren zijn grijs-zwart met een aantal geelgroene accenten. Het belangrijkste aan het tenue is de stadsplattegrond van Rotterdam, die te zien is over de gehele voorkant van het shirt. Het broekje dat bij het tenue past is overwegend groengeel als de accenten op het tricot.

Dit vierde shirt zou eigenlijk gedragen worden tijdens de Europese wedstrijden van Feyenoord, maar de regelgeving van de UEFA heeft daar een stokje voor gestoken. Zo mag de stadsplattegrond op het shirt niet volgens de reglementen. En ook de sponsoren achterop het tenue, zoals prijsvrij.nl, mogen tijdens Europese wedstrijden niet te zien zijn vanwege de UEFA-regels.