Almere moegestreden na punt tegen Ajax: 'Na 75 minuten was de tank wel leeg'

Almere moegestreden na punt tegen Ajax: 'Na 75 minuten was de tank wel leeg'

13-11-2023 09:34
31

Jochem Ritmeester van de Kamp is maar wat blij dat Almere City een punt pakte tegen Ajax. De middenvelder moest optreden als wingback en dat viel hem vrij zwaar. Toch scoorde hij weer tegen een team uit de traditionele top drie, net als eerder tegen Feyenoord.

"Alleen nog PSV, dan heb ik de traditionele top drie gehad", vertelt Ritmeester van de Kamp na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. Eerder was hij dus ook al trefzeker in De Kuip. Ritmeester van de Kamp is normaal middenvelder, maar moest nu als wingback optreden. "Ik ben zeker kapot. Het is een hele zware rol, want je moet de hele tijd op en neer. Na 75 minuten was de tank wel leeg."

Ritmeester van de Kamp is dan ook trots dat Almere het dit seizoen goed doet. Met de elfde plaats dit seizoen en goede wedstrijden tegen onder andere Ajax en Feyenoord is het jeugdproduct van Almere erg gelukkig. "We hebben een identiteit aangemeten, waarbij we iedereen weerstand kunnen bieden. Tegen Ajax hebben we de hele tijd het geloof gehad dat het er in zat, het was een rollercoaster."