De bom barst bij FC Volendam: Jonk, Kohler en de rest van Team Jonk stappen op

De bom barst bij FC Volendam: Jonk, Kohler en de rest van Team Jonk stappen op

01-12-2023 17:07 Laatste update: 17:40
205

Groot nieuws uit Volendam: Team Jonk gaat tóch vertrekken bij de club, na het ontslag van Jan Smit. Dat betekent dat hoofdtrainer Matthias Kohler, technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind allemaal opstappen bij de club. Kohler zit zaterdag wel nog op de bank, als Volendam tegen PEC Zwolle speelt.

In een gezamenlijk statement maakt Team Jonk bekend dat het per direct opstapt bij FC Volendam. Dat terwijl Jaap Veerman, de rvc-voorzitter van de club die Smit de laan uit stuurde, enkele uren geleden nog zei dat Jonk en co. niet hoeven te vrezen voor een ontslag. 'Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van RvC voorzitter Jaap Veerman', schrijft Team Jonk in het betreffende statement. 'Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit.'

'De wedstrijd van morgen tegen PEC Zwolle staat nog onder leiding van Matthias Kohler. Daarnaast zullen wij de normale procedures van overdracht respecteren', valt ook te lezen in het statement. Dat betekent dat de bank van Volendam in ieder geval wel bezet is, tijdens de wedstrijd tegen PEC. Daarna zal de club echter zonder hoofdtrainer, technisch manager, technisch directeur en hoofd opleidingen zitten. Ook de positie van voorzitter is door de exit van Smit dus vacant.

Team Jonk hekelt, net als Smit, de wijze waarop rvc-voorzitter Veerman de feiten in de afgelopen tijd heeft gepresenteerd. Volgens Veerman gaat het financieel niet goed met Volendam door het beleid van Smit. 'De 'argumenten' die langskomen zijn van een treurig niveau. Financiële operationele tekorten worden door Jaap Veerman genoemd en uitvergroot, maar enorme transferwinsten verzwegen. Het positieve resultaat onder aan de streep wordt zelfs ontkend', zo stelt Team Jonk.

Hoe men nu precies verder moet bij Volendam, is voor iedereen nog ongewis. De Noord-Hollanders spelen nog drie duels tot aan de winterstop en staan momenteel in de degradatiezone. Over een maand begint de transferwindow ook, terwijl Volendam dus nu niemand in huis heeft die zich daarover ontfermt.