Van Bommel: 'We moeten proberen hem hier te houden, op wat voor manier ook'

Van Bommel: 'We moeten proberen hem hier te houden, op wat voor manier ook'

14-12-2023 11:46 Laatste update: 12:15
24

Mark van Bommel kijkt met een 'fantastisch gevoel' terug op de overwinning van Royal Antwerp op FC Barcelona (3-2). Ook Arthur Vermeeren en Toby Alderweireld glunderden na afloop van de wedstrijd. 

De Nederlandse trainer sprak bij de Belgische sportzender Sporza van 'een hele mooie afsluiter' en 'een typische Bosuil-avond'. "Als je op deze manier wint, wordt daar zeker over gesproken. Het voorbije anderhalf jaar zijn er al een pak wedstrijden geweest die hoog scoren qua emoties en wat er allemaal gebeurt", aldus van Bommel. 

De Antwerp-trainer zag zijn goudhaantje Vermeeren wederom uitblinken. "Deze zomer zal hij weg zijn. Maar nu moeten we proberen om hem hier te houden, in wat voor constructie dan ook. Ik hoop dat Arthur zeker tot na het EK blijft", sprak Van Bommel hoopvol. 

Vermeeren zelf was blij dat Antwerp met een opgeheven hoofd het Champions League-podium kan verlaten. "Deze wedstrijd zorgt inderdaad voor een goed gevoel. Er heeft in andere wedstrijden ook meer ingezeten, zeker tegen Shakhtar Donetsk en FC Porto thuis. Dat is jammer, maar we mogen nu toch trots zijn op onze niet al te ervaren ploeg."

Ook Alderweireld glunderde na afloop van het gewonnen duel. "Dit raak ik toch nooit gewend hoor. We missen de helft van onze capaciteit in dit stadion, maar onze supporters maken geluid alsof er hier volk voor drie stadions bij elkaar zit. Onze kracht ligt hier. We hebben nogmaals bewezen dat we in dit stadion, met het publiek achter ons, hele speciale dingen kunnen doen."