Aké openhartig: 'Vaak dacht ik: zijn ze hier wel blij met mij?'

Aké openhartig: 'Vaak dacht ik: zijn ze hier wel blij met mij?'

12 januari - 14:49
10

Nathan Aké zit helemaal op zijn plek bij Manchester City. De Oranje-international noemt het voorbije seizoen de beste uit zijn carrière. Toch ging het niet altijd vanzelf bij The Citizens.

"Vorig seizoen was niet mijn doorbraak, maar het was mijn beste seizoen tot nu toe", stelt Aké, die met City de treble won, in gesprek met The Telegraph. De verdediger speelt intussen 3,5 jaar in het Etihad Stadium. "Mijn eerste seizoen hier was niet geweldig. Ik moest veel leren en had last van blessures. Het was een seizoen om snel te vergeten."

In zijn tweede seizoen bij City kwam Aké beter tot zijn recht. "Toen begon ik beter te begrijpen wat de manager (Pep Guardiola, red.) van me verlangde. Ik was meer ontspannen op het moment dat de puzzelstukjes in elkaar vielen. Vorig seizoen voelde ik voelde ik echt alle vertrouwen."

Aké twijfelde in zijn debuutseizoen bij City aan zichzelf. "Vaak dacht ik: zijn ze hier wel blij met mij?", vertelt hij. "Ze hadden kunnen zeggen: jij bent niet wat we zoeken, je kan ergens anders naartoe. Maar ze hielden vertrouwen in me. De manager kwam na dat seizoen naar me toe en zei: geen zorgen, jij gaat heel belangrijk voor ons zijn."