Koeman reageert op overlijden Rijvers: 'Een eigengereide, maar lieve man'

Koeman reageert op overlijden Rijvers: 'Een eigengereide, maar lieve man'

4 maart - 18:49 Laatste update: 18:51
15

Ronald Koeman heeft tegenover het Algemeen Dagblad gereageerd op het overlijden van voormalig bondscoach Kees Rijvers (97). Eerstgenoemde, de huidige eindverantwoordelijke van het Nederlands elftal, dankt zijn doorbreken in Oranje aan Rijvers. 

"Ik had het nog niet gehoord", aldus Koeman in gesprek met het AD. "Mijn eerste gedachte is dat hij een eigengereide, maar lieve man was. Hij gaf de jeugd een kans, dat heb ik altijd gewaardeerd." Rijvers was tussen 1981 en 1984 bondscoach van het Nederlands elftal en liet naast Koeman ook spelers als Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard debuteren voor Oranje

Koeman heeft het menselijke aspect dat Rijvers altijd hoog in zijn vaandel had staan meegenomen in zijn eigen trainerscarrière. "Dat zit 'm vooral daarin. Als ik naar mezelf als coach kijk, probeer ik ook op die manier met mijn spelers om te gaan."

Ook broer Erwin heeft fraaie woorden over voor de op 97-jarige leeftijd overleden Rijvers. "Bij Oranje had hij echt een gedachte met het brengen van onze generatie. Je kunt achteraf toch zeggen dat hij er goed zicht op had. Veel spelers uit die groep hebben in 1988 het EK gewonnen."