Van Hanegem gooit alle remmen los over Feyenoord: 'Ik zou hem geen bal meer geven'

Van Hanegem gooit alle remmen los over Feyenoord: 'Ik zou hem geen bal meer geven'

5 april - 16:29 Laatste update: 17:06
100

Willem van Hanegem had na de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Volendam geen goed woord over voor de Rotterdammers. De analist schrok zich echter rot van één speler in het bijzonder: Santiago Gimenez.

"Ik heb mezelf nog nooit zo veel horen schelden", kijkt Van Hanegem terug op FC Volendam - Feyenoord in zijn podcast van het Algemeen Dagblad. "Het was zó bar, heel droevig. We waren blij met die Gimenez, maar dit is echt triest hè. Waarom speelt hij die bal niet breed? Ze willen hem elke keer laten scoren, maar ik zou hem helemaal geen bal meer geven. Echt bizar." Feyenoord speelde in Volendam doelpuntloos gelijk.

Gimenez is al een aantal weken niet in goede doen. Waar de Mexicaan de goals in de eerste seizoenshelft aan elkaar bleef rijgen, is dat na de winterstop compleet ingezakt. De 22-jarige spits scoorde 21 keer in 27 Eredivisie-wedstrijden. Achttien daarvan maakte hij er in de eerste vijftien wedstrijden en slechts drie keer scoorde hij in zijn laatste dertien duels in de Eredivisie.

Van Hanegem kijkt ook alvast vooruit naar de Klassieker van aanstaande zondag. De analist is vooral heel benieuwd wat het duel gaat brengen. "Hoe ze gaan spelen. Normaal, als ze een goede wedstrijd spelen, winnen ze wel. Maar ik ben er niet zeker van hoor. Voetballend is dit het minste seizoen van de afgelopen drie jaar", deelt de oer-Feyenoorder nog een sneer uit aan zijn team.