'Van de Beek was geweldig bij Ajax, zou mij niet verbazen als hij uitgang zoekt'

'Van de Beek was geweldig bij Ajax, zou mij niet verbazen als hij uitgang zoekt'

08-01-2021 06:55
68

De reserverol van Donny van de Beek bij Manchester United houdt de gemoederen in Engeland bezig. Ook publiekslieveling Dimitar Berbatov snapt niet dat de oud-Ajacied geen serieuze kans krijgt van manager Ole Gunnar Solskjaer.

"Ik weet niet wat er gaande is met Donny van de Beek. Voordat hij tekende, zei ik al dat ik hem een goede speler vond. Hij was geweldig voor Ajax en het Nederlands elftal, maar nu speelt hij amper", zegt de Bulgaar, die tussen 2008 en 2012 actief was op Old Trafford, tegen Betfair. "Hij moet een aantal wedstrijden op rij spelen om vertrouwen op te doen."

Wedden

Meer odds

Volgens Berbatov is een gebrek aan vertrouwen een probleem voor de middenvelder. "Als je niet speelt, ben je kritisch op jezelf en vraag je jezelf af waarom. Het zou mij niet verbazen als hij op zoek gaat naar de uitgang, en dat zou niemand hem kwalijk nemen. Er gaat gewoon iets mis."

De Bulgaarse oud-spits ziet dat Bruno Fernandes, Paul Pogba, Scott McTominay en Fred hoger in de pikorde staan bij United. "Zijn al die spelers beter dan hem? Dat denk ik niet, al zijn ze allemaal verschillend en hebben ze andere kwaliteiten. Daarom vraag ik mij echt af wat er aan de hand is. Ik denk nog steeds dat hij belangrijk kan zijn voor het team, maar hij krijgt nu niet genoeg minuten om vertrouwen op te doen en zich aan te passen aan het team en de Premier League."

Berbatov adviseert Van de Beek om zich niet zomaar te schikken in zijn rol. "Hij moet op de deur van de manager bonzen en vragen wat er aan de hand is. Op basis van die antwoorden kan hij dan bepalen wat er nodig is. Hij is 23 jaar, heeft nog vele jaren voor zich, maar zal geen tijd willen verspillen. Het is een vervelende situatie voor hem die hopelijk snel wordt opgelost."