Koeman over beoordelingscriteria Schouten: 'Nationale wedstrijden niet de norm'

14-11-2023 15:40 Laatste update: 15:44
80

Ronald Koeman beoordeelt Jerdy Schouten niet op zijn prestaties in de Eredivisie. Voor de bondscoach van Oranje zijn optredens in de Champions League een veel betere graadmeter. 

Koeman wordt op de persconferentie van dinsdag gevraagd of hij het gevoel heeft dat spelers sneller in beeld komen bij Oranje als ze in Nederland spelen, dan wanneer ze actief zijn in het buitenland. "Als Bologna Champions League gespeeld, dan had het niks uitgemaakt volgens mij", antwoordt Koeman. "Daarmee wil ik niet zeggen dat de Italiaanse competitie niet sterk is. Ik ben ooit in Italië geweest. Toen ben ik bij een wedstrijd van AS Roma gaan kijken voor Kluivertje (Justin, red.). Toen speelde Jerdy bij Bologna en was hij de beste man van het veld. Alleen de keuze toen vielen op anderen."

Inmiddels is Schouten een zeer gewaardeerde kracht voor PSV, dat tot dusver helemaal niets te duchten heeft van tegenstanders in de Eredivisie. "Ik lig niet wakker van een nationale wedstrijd waarin een club als PSV heel makkelijk wint. Dat vind ik niet de norm. De norm vind ik Champions League-niveau", aldus Koeman.