PSV speelt met machteloos Vitesse en houdt Feyenoord voorlopig op afstand

PSV speelt met machteloos Vitesse en houdt Feyenoord voorlopig op afstand

12-02-2022 21:52
160

PSV heeft de rug gerecht in de Eredivisie. Na nederlagen tegen Ajax en AZ (beiden 1-2) werd Vitesse in GelreDome op een ruime 0-5 nederlaag getrakteerd.

De bekeroverwinning van afgelopen dinsdag (4-0 thuis tegen NAC Breda) zorgde voor een positievere sfeer in Eindhoven en dat werd in de uitwedstrijd bij Vitesse al vrij snel in daden omgezet. Eran Zahavi opende al na vier minuten de score, maar die goal kwam met name tot stand door een geniale actie van Noni Madueke. De Engelse aanvaller was sowieso amper te houden voor de Arnhemse defensie.

Hij was namelijk ook aangever bij de 0-3 van Cody Gakpo, die nog binnen het half uur viel. Diezelfde Gakpo had eerder al de 0-2 van Mauro Júnior voorbereid en dus was al gauw duidelijk dat PSV geen enkele moeite zou hebben met het matige Vitesse. Die ploeg liet veel te veel ruimte aan de Eindhovense aanvallers en dat kwam ze dus duur te staan.

In de rust wisselde Vitesse-trainer Thomas Letsch de gefrustreerd ogende Riechedly Bazoer en aanvaller Nikolai Baden Frederiksen om in de tweede helft de schade beperkt te kunnen houden. Dat lukte deels, aangezien PSV in de tweede helft twee doelpunten maakte. De vierde kwam op naam van Carlos Vinícius, die Zahavi na een half uur was komen vervangen. De Braziliaan hoefde weinig moeite te doen om een passje van Ibrahim Sangaré tot goal te promoveren en zag dat Doan vlak voor tijd ook nog 0-5 maakte.

Op dat moment deed PSV eigenlijk al geen moeite meer. Dat vond het met een ruime marge op zak allemaal wel mooi en liet de Arnhemmers het spel maken. Vitesse-gevaar leverde dat niet meer op en dus werkt PSV met een goed gevoel toe naar de Conference League-tussenronde van komende donderdag tegen Maccabi Tel Aviv. De Eindhovenaren zijn tweede en houden nummer drie Feyenoord dit weekend hoe dan ook op afstand.