Eerste reactie uit Feyenoord-kamp, Toornstra is doodziek van nederlaag

Eerste reactie uit Feyenoord-kamp, Toornstra is doodziek van nederlaag

20-03-2022 16:40
95

Jens Toornstra is doodziek van de nederlaag van Feyenoord. Zijn ploeg was op weg naar een stunt tegen Ajax, maar de slotfase veranderde alles en dus staat Toornstra met lege handen.

Feyenoord kwam in een geweldige eerste helft op een 1-2 voorsprong, maar de tweede helft was voor Ajax. "Dit is heel zuur, zeker na de eerste helft waarin ons plan werkte. In die fase hadden we de afstand moeten vergroten", zegt Toornstra voor de camera van ESPN.

"Ik heb een deel van de tweede helft gemist, het laatste kwartier was vooral verdedigen. Dan vliegt-ie er twee keer in, ongelooflijk. Ajax kan goed aanvallen, maar bij balverlies ligt er ruimte", zegt Toornstra, die het gevoel had dat Feyenoord de wedstrijd over de streep zou trekken. "Dat gevoel had ik echt, zeker op basis van de eerste helft. We staan met lege handen, dat maakt het zo zuur. Zeker na zo'n eerste uur."

Analyseren vindt Toornstra nog lastig. "We hebben hier een paar keer gespeeld terwijl we niets te vertellen hadden, dat was nu totaal niet het geval. Als je achter staat ga je automatisch iets meer terug. Ik weet het ook verder niet, dat is heel zuur."