Marokko 'droomt': 'Afrika telt weer mee op het hoogste podium, nog niet klaar'

Marokko 'droomt': 'Afrika telt weer mee op het hoogste podium, nog niet klaar'

10-12-2022 22:43
81

Walid Regragui, bondscoach van Marokko, is euforisch na het bereiken van de halve finales. De 47-jarige keuzeheer benadrukt dat de zege van De Leeuwen van de Atlas op Portugal een overwinning voor heel Afrika is.

Regragui komt superlatieven tekort om de vechtlust van zijn ploeg te beschrijven. "We troffen een bijzonder sterk Portugal, maar we hebben het maximale gegeven, ook al zagen we onze captain Saïss uitvallen en Aguerd en Mazraoui konden er niet bij zijn", steekt hij na afloop van het duel van wal. "Ik heb de jongens voor de wedstrijd verteld dat ze geschiedenis konden schrijven voor heel Afrika. Het is nu gelukt. Afrika telt weer mee op het hoogste podium, maar we zijn nog niet klaar."

Aanvaller Sofiane Boufal is eveneens door het dolle heen. "We leven in een droom en ik wil niet meer wakker worden. Alles wat we tot nu toe hebben bereikt, verdienen we", zegt hij.

Marokko treft in de halve finales Frankrijk, dat zaterdagavond met 2-1 won van Engeland. Het duel wordt aanstaande woensdag afgewerkt.