PSV kent route naar Champions League: mogelijke herkansing tegen Rangers lonkt

PSV kent route naar Champions League: mogelijke herkansing tegen Rangers lonkt

07-08-2023 12:12 Laatste update: 16:10
112

PSV kent zijn mogelijke tegenstander in het laatste voorportaal van de Champions League. Mocht de ploeg van coach Peter Bosz het tweeluik met Sturm Graz overleven, dan wacht in de play-offs een ontmoeting met Rangers FC of Servette FC.

Voor PSV lonkt daarmee een reprise van de clash met Rangers van vorig jaar. Toen dolven de Eindhovenaren het onderspit en plaatste de Schotse topclub zich voor de groepsfase van de Champions League, waarin Ajax één van de tegenstanders was. Rangers moet in de derde voorronde nog wel zien af te rekenen met het Zwitserse Servette, zoals PSV het eerst nog opneemt tegen Sturm Graz. 

PSV had ook tegen Sporting Braga (Portugal) of Backa Topola (Servië) kunnen loten. De ploeg van Bosz staat dinsdagavond eerst tegenover de Oostenrijkse vice-kampioen in het Philips Stadion. De aftrap is om 20.30 uur. De return in Graz is volgende week dinsdag. De heenwedstrijden in de play-offs worden op 22/23 augustus gespeeld. De returns zijn een week later. Mocht PSV de play-offs bereiken, dan speelt het eerst uit en daarna thuis. Op 31 augustus is de loting voor de groepsfase.