Dodelijk supportersgeweld in Griekenland: AEK Athene - Dinamo Zagreb uitgesteld

Dodelijk supportersgeweld in Griekenland: AEK Athene - Dinamo Zagreb uitgesteld

08-08-2023 13:57 Laatste update: 14:09
96

De UEFA heeft de nieuwe speeldatum bekendgemaakt voor het duel tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb in de derde voorronde van de Champions League. Bij rellen overleed een supporter aan steekwonden, die hij tijdens een massale vechtpartij had opgelopen.

De 22-jarige fan werd naar het ziekenhuis gebracht en is daar aan zijn verwondingen overleden. In een wijk in Athene werd gevochten, één dag voor de wedstrijd. In totaal werden er 83 arrestaties verricht. Hooligans van beide teams vochten met messen en stenen, waarbij ook explosieven werden gebruikt. Vijf Dinamo Zagreb-fans moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis, evenals drie AEK-supporters. 

De 'Bad Blue Boys', de harde kern van de aanhang van Dinamo Zagreb, is berucht. Al jaren zorgen ze voor grote problemen. Dinsdag 15 augustus wordt de Europese wedstrijd ingehaald. De return vindt vier dagen later plaats, namelijk op 19 augustus. Dat zal op de voet worden gevolgd door Feyenoord en Ajax, die in de markt zijn voor respectievelijk Luka Ivanusec en Josip Sutalo.