Terugkeer Sneijder naar Ajax voorlopig niet aan de orde: 'Even on-hold gezet'

Terugkeer Sneijder naar Ajax voorlopig niet aan de orde: 'Even on-hold gezet'

08-08-2023 15:38 Laatste update: 15:44
65

Ajax gaat Wesley Sneijder voorlopig niet toevoegen aan de technische staf. Trainer Maurice Steijn heeft dinsdagmiddag op de Open Dag van de Amsterdammers laten weten dat dat voorlopig even 'on-hold' is gezet. 

Een maand geleden kwam naar buiten dat Sneijder bij Ajax in beeld was voor een rol in de staf van Steijn. De F-Side, de harde kern van Ajax, liet vervolgens in een kraakhelder statement weten dat de voormalig middenvelder van de club allesbehalve welkom is. Dat had te maken met het feit dat Sneijder een aantal jaar terug in een video liet blijken veel gevoel te hebben voor FC Utrecht. 

Wedden

Meer odds

Sneijder ging onlangs het gesprek aan met diverse leden van de F-Side. De recordinternational van Oranje bood zijn excuses aan. Een terugkeer naar de club leek daarmee aanstaande, maar dat is voorlopig niet aan de orde. "Dat is heel even on hold gezet", aldus Steijn voor de camera van ESPN. "Wij hebben met Wesley gesproken, omdat met name het verzoek bij Wesley vandaan kwam. Hij wil het trainersvak in."

"Wij hebben ook al eens gesproken met elkaar toen ik nog bij Sparta zat", vervolgt Steijn. "Toen ging ik naar Ajax en hebben we elkaar weer een keer gesproken. Hij wil zich volledig storten op het trainersvak, hij wil zn diploma's gaan halen. Ik vind dat wij dat soort spelers dan een podium moeten geven. Maar goed, er is een hele hoop gebeurd tussendoor. Wij gaan er bij hem op terugkomen, absoluut. De focus ligt nu echt op de transferperiode en Wesley gaat zich opgeven voor de trainerscursus. Dan gaan we daarna kijken in welke vorm we het gaan gieten."