PSV slaat miljoenen stuk op 'geweldige' Schouten: 'Heb je er niet veel van'

PSV slaat miljoenen stuk op 'geweldige' Schouten: 'Heb je er niet veel van'

17-08-2023 08:05
71

PSV heeft goede zaken gedaan met de komst van Jerdy Schouten. Dat stelt Piet Buter, die hem in 2017 als anonieme middenvelder uit het tweede elftal van ADO Den Haag naar Telstar haalde. Daar kregen beide partijen geen spijt van.

"Hij deed het bij ons vanaf het begin af aan geweldig", zegt Buter in De Telegraaf over Schouten, die via Telstar en Excelsior bij Serie A-club Bologna belandde. "Wat Jerdy goed maakt, is dat hij de combinatie heeft van techniek en inzicht. Daar heb je er niet veel van."

PSV betaalt twaalf miljoen euro voor Schouten, een bedrag dat door bonussen kan oplopen richting vijftien miljoen. Daarmee is hij de op drie na duurste speler ooit in de historie van de Eindhovense club, na Mateja Kezman, Noa Lang en Hirving Lozano.

"Alle mensen van Telstar zijn hartstikke blij voor Jerdy en trots op hem. Iedereen gunt hem dit", zegt Buter. "Hij is behalve een geweldige speler ook een hartstikke fijne jongen. Nu komt hij nog meer in beeld en hopelijk is dat ook goed voor zijn kansen op Oranje."