Dramatisch nieuws voor Overmars: schorsing geldt ook bij Antwerp na besluit FIFA

Dramatisch nieuws voor Overmars: schorsing geldt ook bij Antwerp na besluit FIFA

9 januari - 19:35 Laatste update: 19:55
433

De schorsing van Marc Overmars wordt overgenomen door de FIFA, waardoor hij wereldwijd gaat gelden. Dat bevestigde de FIFA na navraag van het NRC. Dit betekent dat de technisch directeur per direct zijn werkzaamheden bij Antwerp moet neerlegen. Overmars werd voor twee jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend bij Ajax.

De tweejarige schorsing voor Overmars werd eerder al uitgesproken door het Instituut Sportrechtspraak. De vraag was daarna of de FIFA deze schorsing zou overnemen. Als dit niet zou gebeuren mocht Overmars zijn werk bij Antwerp voort zetten, aangezien de schorsing dan alleen geldt voor organisaties die verbonden zijn aan de KNVB. Nu de FIFA de schorsing overneemt wordt hij wereldwijd geldig en moet de Nederlander dus ook zijn werk bij Antwerp neerleggen.

Overmars werd door het ISR geschorst door zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax. Vorig jaar juli werd er aangifte gedaan tegen de directeur door meerdere medewerkers van Ajax. Dit deden ze omdat Overmars het reglement van seksuele intimidatie zou hebben overtreden. De schorsing van de technisch directeur werd twee jaar, met één jaar voorwaardelijk.

De FIFA heeft tegen het NRC een korte verklaring gegeven bij het besluit. "De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn." De KNVB is verplicht om de schorsing door te geven aan de FIFA, zodat de wereldvoetbalbond zelf kan beslissen of ze het besluit overnemen.

Royal Antwerp is nog niet naar buiten gekomen met een statement. Of de club ondanks zijn schorsing door wil met Overmars is dus nog niet bekend. Onder de Nederlandse technisch directeur kwamen een hoop landgenoten naar Antwerp. Na zijn aanstelling in maart 2022 werd trainer Mark van Bommel aangesteld en kwamen spelers als Jurgen Ekkelenkamp, Vincent Janssen, Gyrano Kerk en Calvin Stengs (nu Feyenoord) naar België.