'Groot nieuws uit Frankrijk: Mbappé maakt intern kenbaar te vertrekken bij PSG'

'Groot nieuws uit Frankrijk: Mbappé maakt intern kenbaar te vertrekken bij PSG'

15 februari - 17:27 Laatste update: 18:06
134

Een vertrek van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain is onvermijdelijk. De Franse sterspeler heeft president Nasser Al-Khelaïfi kenbaar gemaakt dat hij transfervrij weggaat uit Parijs, melden onder meer L'Équipe, RMC Sport, The Athletic en Fabrizio Romano. 

Het contract van Mbappé loopt komende zomer af, al heeft hij in zijn huidige verbintenis een optie voor een extra seizoen. PSG en de 25-jarige aanvaller moeten nog overeenkomen over de voorwaarden van de exit. De officiële bekendmaking wordt in de komende maanden verwacht, als alle plooien zijn gladgestreken. PSG deed Mbappé onlangs een gigantisch aanbod, maar dat charmeoffensief slaat de speler dus af.

Dat Mbappé naar Real Madrid verkast, is nog geen uitgemaakte zaak. De Madrilenen leidden de race en hebben zelfs al een concrete aanbieding gedaan, maar deze was te laag volgens de entourage van de Fransman. Het vertraagt het proces, al heeft Real nog ruim de tijd om Mbappé te overtuigen naar Spanje te verkassen.

Mbappé en Real flirtten al eerder met elkaar. Destijds kwam het niet van een overgang, maar wist PSG de aanvaller te overtuigen te blijven. Ditmaal lukt de Parijzenaren dat niet. Mbappé speelt sinds medio 2017 bij PSG en maakte een jaar later voor 180 miljoen euro definitief de overstap. Tot dusver speelde hij 290 officiële wedstrijden voor de club en daarin kwam hij tot 243 goals en 105 assists.