Luuk de Jong waarschuwt PSV na 'golden hattrick': 'Soms iets te arrogant'

Luuk de Jong waarschuwt PSV na 'golden hattrick': 'Soms iets te arrogant'

24 februari - 22:26
82

Met een uitblinkende Luuk de Jong liet PSV zaterdag geen spaan heel van PEC Zwolle, maar de aanvoerder besluit een waarschuwing uit te delen aan zijn teamgenoten. Volgens De Jong moeten de Eindhovenaren altijd scherp blijven.

"Wij moeten altijd vol gas geven om de tegenstander geen enkele hoop te geven op een resultaat", vertelde de spits na afloop bij ESPN. "Dat hebben we opnieuw laten zien, dat we hier alleen maar komen om te winnen. Al ga je dan toch maar met 1-2 de rust in…"

Dat is volgens De Jong een les voor PSV. "We voetballen heel goed, maar soms worden we misschien iets te arrogant, dan gaat het te makkelijk", oordeelt hij. "Ook dan moeten we effectief en snel blijven voetballen en tot nóg meer kansen en goals komen. We hebben jongens die fantastisch kunnen voetballen, maar we moeten dat effectief blijven doen."

De Jong maakte tegen PEC een golden hattrick, door met links, met rechts en met het hoofd te scoren. Daardoor is hij nu de topscorer van de Eredivisie met 22 doelpunten. Dat Peter Bosz hem wisselde en de kans op nog meer goals ontnam, deert hem niet. "Ik sta maar met één doel op het veld, die wedstrijd winnen. Natuurlijk is het heerlijk om die goals te maken, ik sta nu ook bovenaan de topscorerslijst. Maar voor mij tellen alleen de drie punten."

De Jong deelde tot slot een compliment uit aan Joey Veerman, die strooide met mooie passes. "Dat zijn heerlijke ballen, je weet dat Joey dat in huis heeft. Hij zorgt daarmee in zo'n seizoen voor gratis goals voor de spitsen."