Vlaar adviseert Ajax in aanloop naar Villa-thuis: 'Je moet hem opstellen'

Vlaar adviseert Ajax in aanloop naar Villa-thuis: 'Je moet hem opstellen'

5 maart - 17:50 Laatste update: 17:50
49

Ron Vlaar vindt dat Ajax komende donderdag tegen Aston Villa met Carlos Forbs in de basis moet beginnen. De oud-verdediger, die een verleden heeft bij The Claret and Blue, denkt dat er met de snelheid van de vleugelaanvaller kansen liggen voor de Amsterdammers. Gemakkelijk zal het in zijn ogen echter zeker niet worden. 

"Het is voor Ajax natuurlijk een hele zware loting", vertelt Vlaar aan VoetbalNieuws. Vlaar, die in drie jaar tijd 88 duels speelde voor Villa, schat de Ajax-kansen over het algemeen niet al te hoog in. "Het zal heel wat beter moeten willen ze überhaupt een kansje maken."

Iemand die mogelijk voor gevaar zou kunnen zorgen achter de Villa-defensie, is Forbs, aldus Vlaar. "Forbs is natuurlijk heel snel. Die moet je opstellen. Brobbey wil de bal wat meer in zijn voeten hebben. Hij moet worden aangespeeld, vervolgens kan iemand eronder komen. Dan ben je hoger op het veld en kan die dieptepass makkelijker gegeven worden. Daar liggen de kansen."

Tegelijkertijd moet de ploeg van trainer John van 't Schip ervoor waken dat het niet te veel ruimte weggeeft, stelt de oud-speler van Feyenoord en AZ. "Dan gaan ze het heel lastig krijgen. Het wordt een hele klus." Het Conference League-duel tussen Ajax en Aston Villa begint donderdagavond om 18.45 uur.