KNVB krijgt kritiek om VAR-keuze: 'De landstitel is veertig miljoen euro waard'

KNVB krijgt kritiek om VAR-keuze: 'De landstitel is veertig miljoen euro waard'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 07:05wo 26-02-2020 om 07:05

Mario van der Ende begrijpt niets van de beslissing van de KNVB om Clay Ruperti en Rob Dieperink aan te stellen als VAR tijdens de Eredivisie-toppers Ajax – AZ en PSV – Feyenoord. De bond draait de videoscheidsrechter eigenhandig de nek om, stelt de voormalig topscheidsrechter.

"De landstitel is dit seizoen veertig miljoen euro waard. Waarom zitten Björn Kuipers en Danny Makkelie niet achter die schermen als je besluit om Serdar Gözübüyük en Dennis Higler als scheidsrechter aan te stellen?", stelt Van der Ende in De Telegraaf. "Ruperti floot dit seizoen twee Eredivisie-duels, maar ook nog Katwijk-Noordwijk in de Tweede Divisie…"

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zet de geloofwaardigheid van de KNVB en het arbiterkorps op het spel. "Na een weekeinde met een storm van kritiek op de scheidsrechters én de video-arbitrage had hij voor meer ervaring moeten kiezen. Makkelie is door de FIFA en UEFA al ingezet op grote toernooien, maar moet in de beslissende fase van de Eredivisie Ruperti en Dieperink voor laten gaan, terwijl de belangen groter zijn dan ooit. En waarom is Kuipers dit seizoen nog geen enkele keer als VAR ingezet?", vraagt Van der Ende zich af.

De ex-leidsman vindt de aanstellingen van Ruperti en Dieperink onbegrijpelijk. "Je hebt ook met de uitstraling van het Nederlandse voetbal te maken. Die is op zo'n Super Zondag, in zo'n belangrijke fase van de Eredivisie, toch ook gebaat bij VAR-inzet van Kuipers en Makkelie. Voor de geloofwaardigheid had de KNVB hier anders mee moeten omgaan. Dieperink floot drie duels in de Eredivisie en vijf in de Keuken Kampioen Divisie."

Poll

Ben jij een voorstander van de VAR?

(6885 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws