Heitinga, Kuyt en Hofland mogen ook zonder diploma als hoofdtrainer aan de slag

Heitinga, Kuyt en Hofland mogen ook zonder diploma als hoofdtrainer aan de slag

17-04-2020 17:42
48

Dirk Kuyt, Kevin Hofland (foto) en John Heitinga hebben toch geluk: zij hebben alsnog de kans om volgend seizoen hoofdtrainer bij een Nederlandse profclub te worden. Ook de trainerscursussen van de KNVB zijn tijdelijk stilgelegd, maar de cursisten krijgen dispensatie en kunnen ook zonder diploma aan de slag.

De drie ex-internationals van Oranje begonnen medio 2019 aan de UEFA Pro-cursus, de hoogste opleiding van de KNVB, samen met onder meer Kristof Aelbrecht (Fortuna Sittard), Rick Kruys (FC Utrecht), Rogier Meijer (NEC) en Willem Weijs (recentelijk vertrokken bij NAC Breda). Na de uitbraak van het coronavirus konden zij de trainerscursus niet afronden.

De cursisten kunnen volgend seizoen wél op eigen benen staan, maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen. Als de club één van hen wil aanstellen als hoofdtrainer in het seizoen 2020/2021, kan er een speciale dispensatie-aanvraag ingediend worden bij de voetbalbond.

Hofland en Aelbrecht zijn momenteel actief als assistent van Fortuna-trainer Sjors Ultee, maar zouden dus het hoofdtrainerschap over kunnen nemen. Hetzelfde geldt voor Meijer, die momenteel samen met François Gesthuizen en Adrie Bogers NEC traint. Kuyt en Heitinga hebben dit seizoen de O19-elftallen van respectievelijk Feyenoord en Ajax onder hun hoede.